bg_top_left  
 
A videó lejátszásához
flash player szükséges!
Jelenleg nincs új eladó ingatlan!
A feltöltés folyamatban

Jelenleg nincs aktuális akciónk!
 

Kategória: ingatlanok

Már nem csak a készpénzes vevők vásárolnak lakást

Egyre többen vannak azok a lakásvásárlók, akik hitelt igényelnek a kiszemelt otthon megvételéhez. Úgy tűnik, már nem csak a készpénzes vevők uralják a piacot. Amiben egyébként a rendkívül kedvező banki konstrukcióknak és a támogatásoknak is nagy szerepe van. No meg annak, hogy a hitelfelvétel sokkal biztonságosabb, mint pár éve.

Egyrészt azért, mert bevezették a jövedelemarányos törlesztés mutatót, azaz a JTM-et. Ez annyit jelent, hogy a hitelt igénylőnek a kölcsön visszafizetésére fordított havi törelsztő részlete nem haladhatja meg a jövedelmének az 50 százalékát. Legalábbis forint esetén és 400 ezer forint havi jövedelem alatt. Ugyanakkor az is biztonságossá teszi a hitelfelvételt, hogy az új lakás megvételéhez minimum 20 százalék önerő szükséges - elvben. De a bankok ritkán adnak hitelt 30 százalék alatt. Ugyanakkor a törlesztést saját döntéseinkkel is biztonságossá tehetjük. Ha például bizonyos időszakra fix kamatozású hitelt kérünk, nem kell tartanunk attól, hogy hirtelen megugrik a havi törlesztő részletünk. Tény, hogy az ilyen megoldás drágítja a hitelt, de legalább biztonságosabbá teszi a hitelfelvételt. Egyébként ma a hosszabb periódusra fixált hitelek kamata 4-5 százalék. Míg az egy év körüli időre rögzítetteké 2,3-3 százalék.

De ne felejtsük el azt se, hogy új lakás vásárlás vagy építkezés esetén kedvezményes áfa is jár: 27 százalék helyett 5 százalékkal kell számolni. Azaz olcsóbban juthatunk az új otthonhoz - elvben. Ahogyan akkor is, ha igényeljük a Családok Otthonteremtési Kedvezményét (CSOK). Hiszen a CSOK már egy gyermek esetén is több, mint fél millió forinttal csökkenti a végső összeget. Két gyermeknél 2,6 millió forint a támogatás, három vagy annál több gyermeknél pedig 10 millió forint.

Vagyis összességében az emelkedő kivitelezési díjak, a növekvő lakásárak a kedvező hitelekkel és támogatásokkal ellensúlyozhatók.

Végső soron úgy látszik, jelenleg kevés érv szól a lakáscélú tervek megvalósítása ellen.

Ön is így tenne? Építkezne, házat vagy új lakást vásárolna? Segítünk. A tervezéstől a kivitelezésig minden munkafolyamatban számíthat ránk. Vas megyében keresse a VASBER Zrt. munkatársait!
Szerző: | Dátum: 2017. 11. 22.


Cégismertető  |  Szolgáltatások  |  Referenciák  |  Termékek  |  Bérelhető munkagépek

Akciós termékek  |  Árajánlatkérés  |  Elérhetőségek  |  Partnereink


Home E-mail WWW Home E-mail WWW Idea Design