bg_top_left  
 
A videó lejátszásához
flash player szükséges!
Jelenleg nincs új eladó ingatlan!
A feltöltés folyamatban

Jelenleg nincs aktuális akciónk!
 

Kategória: ingatlanok

Hitelből lakást? Itt az idő?

Azt már tudjuk, hogy ha lakást szeretnénk venni, most kell megtennünk. De vajon tudjuk-e, hogy miért mondják ezt a szakértők?

Leginkább a jelenleg elérhető pénzügyi konstrukciók miatt. Manapság ugyanis olyannyira lementek a hitelek kamatai, hogy kár lenne elszalasztani a lehetőséget. Ráadásul még viszonylag olcsón tudunk lakást vásárolni. A csökkentett lakás-áfának köszönhetően ugyanis egyelőre nem szálltak el az árak. És még viszonylag nagy a kínálat is.

De visszatérve a finanszírozás kérdésére: a Portfolio.hu írta, hogy az utóbbi években soha nem látott kamatcsökkenés ment végbe Magyarországon. Ez pedig számszerűsítve azt jelenti, hogy 2012 óta 11,9 százalékról 3,3 százalékra csökkent a változó kamatozású hitelek kamata. Míg az 5-10 évig fix kamatozású kölcsönöké 9-ről 6 százalékra mérséklődött.

A Portfolio.hu ezt a törlesztőrészletekre nézve is ?lefordította?. Közölték: egy 15 éves futamidejű, 10 millió forint összegű lakáshitel esetében a havi teher 119 ezer, illetve 101 ezer forintról mára 70 ezer, illetve 85 ezer forintra csökkent attól függően, hogy változó vagy fix kamatozású hitelt választunk. Mindez öt év alatt.

A példából tehát nagyon jól látszik, hogy pár év leforgása alatt több mint harmadával mérséklődött a havi teher. Ez pedig óriási csökkenés.

Vagyis ma elég vonzóak a hitelek, az állami családtámogatásokról pedig még nem is beszéltünk...

Szóval mikor valósítanánk meg a lakáscélú terveket, ha nem most? Ha Ön is hasonlón gondolkodik, keresse a VASBER Zrt. munkatársait! Ha eladó otthont keres vagy építkezne, mi segítünk.
Szerző: | Dátum: 2017. 09. 26.


Cégismertető  |  Szolgáltatások  |  Referenciák  |  Termékek  |  Bérelhető munkagépek

Akciós termékek  |  Árajánlatkérés  |  Elérhetőségek  |  Partnereink


Home E-mail WWW Home E-mail WWW Idea Design