bg_top_left  
 
A videó lejátszásához
flash player szükséges!
Szombathelyen, Herényben új építéső családi ház eladó!
Kattintson a nagy kép megnyitásához!
Szombathely herényi városrészén eladó egy új építésű kétlakásos lakóépület 4 szoba +...
A feltöltés folyamatban

Jelenleg nincs aktuális akciónk!
 

Kategória: ingatlanok

Ennyi idősen, ennyiért és ilyen lakást vásárolunk

Ön is hasonló igényeket támaszt, amikor új lakást vásárol? Az Otthon Centrum (OC) elemzése szerint a többség (51 százalék) társasházi lakást keres, ezt követi a sorban a családi ház (40 százalék). Házrész, ikerház vagy sorház csak az érdeklődők 8,9 százalékánál jöhet számításba. Földrajzi összevetésben természetesen a többség a fővárosban nézelődik, de Szombathelyen is jelentős a bővülés. Erről már nem az Otthon Centrum, hanem az OTP Ingatlanpont közölt információkat. Úgy fogalmaznak, hogy Szombathelyen Ausztria közelsége, a kecsegtető munkalehetőségek és az egyre fejlődő egyetemi élet is növeli a keresletet. A szakértők szerint itt a legjobb kínálatok szinte azonnal elkelnek. De visszatérve a másik elemzésre: az OC közölte azt is, hogy a lakásvásárlók 80 százaléka 30 millió forintnál többet nem költene az új otthonra. És jellemzően két-három szobás ingatlant venne a többség. Előbbiek aránya 30,8 százalék, utóbbiaké 29,2 százalék. Négy szobás otthont már ritkábban keresünk, az ebben a kategóriában keresgélők az összes érdeklődő 16,5 százalékát teszik ki. Ami érdekes még, hogy ennél nagyobb ingatlanokra is viszonylag nagy a kereslet (13,3 százalék). Az egy szobás lakásokat viszont csak 10,2 százalék kereste, ami annak ellenére, hogy alacsony számnak tűnik, növekedett: 0,5 százalékkal több a kis lakást kereső, mint az előző év szeptemberében.

Mennyi idősen vásárolunk lakást?

Az Otthon Centrum szerint az átlag életkor 44,2 év. A fővárosban valamivel idősebb korban vásárolunk, 45 évesen. Viszont más régiókban az átlag 43,9 év, ami másfél évvel több, mint fél évvel korábban. Szóval lassan, de növekszik a lakásvásárlók életkora.

Ön milyen ingatlant vásárolna? Használtat és felújítaná? Társasházba költözne vagy építkezne? Legyen bármelyik is szimpatikus, mi segítünk. Keresse a VASBER Zrt. munkatársait!
Szerző: | Dátum: 2018. 04. 04.


Újabb okok, ami miatt nem érdemes várni a lakáscélok megvalósításával

Sajnos nincs túl jó hírünk azoknak, akik halogatnák a lakásvásárlást. A munkaerő-hiány fokozódása miatt ugyanis tovább emelkednek az idén az új lakások árai. De nem csak emiatt lesz drágább felépíteni egy házat 2018-ban. A napi.hu a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) összefoglalójára hivatkozva azt írja, hogy az alapanyagok nemzetközi árának emelkedésével az építőanyagok előállítási költségei is növekednek. A drágulás 10-35 százalék. De az ágazatban végrehajtott 20 százalékos béremelés is emeli az árakat. Így összességében 2018-ban 7-8 százalékos drágulás várható ebben a szegmensben. És ez még mindig fokozható: nem csak drágábbak lesznek a lakások, hanem lassulni is fognak a kivitelezések. A munkaerő-hiány ugyanis fuvarozói kapacitáshiánnyal is társul. Vagyis azok a kivitelezők, akik nem rendelik meg jó előre az építőanyagot, várakozásra kényszerülnek. Ezért csúsznak az átadással is.

Vagyis vásárlói oldalról két dolgot kell tudatosítani. Egyrészt minél előbb vásárolunk, annál jobb áron juthatunk új lakáshoz. A másik pedig, hogy lehetőleg tapasztalt, saját kivitelezőkkel rendelkező, tőkeerős cégtől vásároljunk. Így sokkal kisebb az esély a csúszásra.

Ön is új lakás építésén, vásárlásán gondolkodik? Keressen minket! A VASBER Zrt.-nél segítünk a tervezésben, az építőanyagok beszerzésében és a kivitelezésben is.
Szerző: | Dátum: 2018. 03. 01.


Ennyi lakás eladására lehet számítani 2018-ban Szombathelyen

Mielőtt új lakást vásárolnánk, legtöbbször eladjuk a régi otthonunkat. Ahhoz pedig, hogy tudjuk, mikor kell értékesíteni, nem árt tisztában lenni azzal, mi várható a lakáspiacon az elkövetkezendő időszakban. Fontos információ lehet például, hogy mennyi adásvételre lehet számítani az érintett területen.

Az Otthon Centrum elemzéséből ez kiderül. Közölték, hogy míg a fővárosi értékesítésben minimális visszaesés várható, addig Nyugat-Magyarországon a népesség belső vándorlása miatt több lakás eladására lehet számítani - tavalyhoz képest.

Fokozott kereslet Vas megyében is várható. Főleg Szombathelyen. Hasonlóan a többi nyugati megyeszékhelyhez.

Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy a szombathelyi járásban 1000 lakosra vetítve átlagosan 14-18 lakás értékesítésére számítanak. Azaz ha a vasi megyeszékhely 80 ezres lélekszámával kalkulálunk, nagyjából 1200-1300 adásvétel valószínű.

Egyébként a vasvári járás kivételével - ahol szintén 1000/14-18 az átlag - mindenhol kisebb tranzakció szám várható a megyében. 1000 lakosra vetítve jellemzően 11-13,9.
Szerző: | Dátum: 2018. 02. 20.


Először a pénzügyi lehetőségeinket nézzük meg, aztán informálódjunk a lakáskínálatról

Magyarországon átlagosan 7,6 millió forint hitelt vesz fel az, aki lakást vásárolna. Legalábbis az OTP-nél ezt tapasztalták 2017-ben. Ami egyébként jóval magasabb összeg, mint 2016-ban. De nem csak ez az egyetlen érdekes adat, amit közöltek. Tájékoztattak arról is, hogy nagy volt az emelkedés az igénylések számában is. 2017-ben 21 ezer lakáshitelt folyósítottak csak az OTP-nél.

A kiadott közlemény idézi Kormos Zoltánt, az OTP Bank lakáshitelek főosztályának igazgatóját is, aki kifejtette: a lakáshitel-igénylések száma és az átlagosan kihelyezett összegek nagysága is azt mutatja, hogy Magyarországra továbbra is az emelkedő ingatlanpiaci ciklus a jellemző, és véleménye szerint ez a trend 2018-ban is folytatódik majd. Ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy a magyar családoknak sokkal több időt kellene a megfelelő finanszírozási megoldás kiválasztásával tölteni, mint az ideális otthon megtalálásával.

Szerinte először a pénzügyi lehetőségekről kellene informálódni a bankfiókokban. Főként azért, mert számos támogatási forma és személyre szabott konstrukció érhető el. Kiemelte egyebek között az igénybe vehető állami támogatási lehetőségeket, mint például a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), a lakástakarékot, valamint a lakáshitel-cafeteriát is.

Tájékozódjon Ön is a pénzügyi lehetőségekről! Ha pedig megtalálta a megfelelő konstrukciót, keresse a VASBER Zrt.-t, és mi segítünk a lakáscéljai megvalósításában.
Szerző: | Dátum: 2018. 02. 09.


Óriási változás a Családok Otthonteremtési Kedvezményénél

Gyorsabb lesz az ügyintézés, kevesebb lesz az adminisztráció és kibővül a kedvezményezettek köre.

Minderről a napokban döntött a kormány. A február 15-étől életbe lépő módosításokról Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára tájékoztatott.

Elmondta, hogy életbe lép egy úgynevezett "nyilatkozati elv", ami annyit jelent, hogy adnak a hitelt igénylő szavára. Nem kell majd különféle igazolásokat bemutatni, elég lesz, ha az igénylők büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoznak. Persze a NAV ellenőrizheti a nyilatkozat valóságtartalmát.

Változás még, hogy az elbírálás ideje lakásvásárlásnál legfeljebb 30 nap, míg építkezésnél 60 nap lehet.

Február közepétől folyamatban lévő lakásbővítésre is igényelhető lesz a CSOK. Plusz a külföldről hazaköltözők is könnyebben juthatnak a 10 millió forintos támogatáshoz. Az érintett családoknak nem szükséges a 180 napos magyarországi társadalombiztosítási jogviszony igazolása. Elegendő lesz azt vállalni, hogy 180 napon belül tb-jogviszonyt létesítenek.

De az államtitkár beszélt arról is, hogy a nyugdíjasokra is kiterjesztik az 5 százalékos áfa-visszaigénylés lehetőségét.
Szerző: | Dátum: 2018. 02. 02.


Cégismertető  |  Szolgáltatások  |  Referenciák  |  Termékek  |  Bérelhető munkagépek

Akciós termékek  |  Árajánlatkérés  |  Elérhetőségek  |  Partnereink


Home E-mail WWW Home E-mail WWW Idea Design