bg_top_left  
 
A videó lejátszásához
flash player szükséges!
Jelenleg nincs új eladó ingatlan!
A feltöltés folyamatban

Jelenleg nincs aktuális akciónk!
 

Kategória: Építőipar

Finanszírozza így a családi házának a szigetelési munkálatait!

Szeptember 1-jétől a korábbinál még kedvezőbbek lesznek a lakossági energiahatékonysági beruházások finanszírozására meghirdetett, nulla százalékos kamatú hitelprogram igénylési feltételei.

Akár már lakástakarék-pénztári megtakarításból is visszafizethető lesz a támogatás. De az igénylés menete is egyszerűsödik.

További változás, hogy természetes személy hiteligénylő esetén a 2 millió forint kölcsönösszeget elérő vagy azt meghaladó hitel esetén az elvárt fedezet mértéke a tőkekitettség 70 százalékáról 50 százalékra csökken. Szintén könnyítés, hogy a korszerűsítés tárgyát képező ingatlan rendeltetésszerű használatát már nem kell fűtési célú energiaszámlákkal igazolni. Lehetővé válik a részleges homlokzatszigetelés, vagyis a hitel felvétele esetén már nem szükséges a lakóépület összes homlokzati síkjának a szigetelése.

Az MFB Pont honlapján olvasható az is, hogy a finanszírozás terén szeptembertől a hiteligénylő a beruházás megvalósításához más, vissza nem térítendő támogatást is felhasználhat. Emellett a hitelkérelem benyújtását megelőzően megkezdett beruházás esetében, a projekt előkészítésével kapcsolatos, a hitelkérelem benyújtása előtt kiállított számla is elfogadható, időkorlát nélkül.

Fontos továbbá azt is tudni, hogy a lakossági energiahatékonysági hitelhez továbbra sem kapcsolódnak egyéb költségek, mint például a kezelési költség vagy az előtörlesztés díja. Az igénylőknek nem kell kamat- és árfolyamkockázattal számolniuk, vagyis a futamidő alatt csak a ténylegesen felvett hitelösszeget kell visszafizetni.

Az új termékdokumentációk, valamint a módosításokat tartalmazó teljes lista az alábbi linkeken érhető el:

GINOP:
https://www.palyazat.gov.hu/vltozott-a-lakpletek-energiahatkonysgnak-s-megjul-energia-felhasznlsnak-nvelst-clz-hitel-cm-ginop-841-a-17-kdszm-hitelprogram-termkdokumentcija-1


VEKOP:
https://www.palyazat.gov.hu/vltozott-a-lakpletek-energiahatkonysgnak-s-megjul-energia-felhasznlsnak-nvelst-clz-hitel-cm-vekop-521-17-kdszm-hitelprogram-termkdokumentcija-1

Ön is energetikai korszerűsítésbe fogna? Mi segítünk a kivitelezésben. Vas megyében keresse a VASBER Zrt. munkatársait!
Szerző: | Dátum: 2017. 08. 23.


Cégismertető  |  Szolgáltatások  |  Referenciák  |  Termékek  |  Bérelhető munkagépek

Akciós termékek  |  Árajánlatkérés  |  Elérhetőségek  |  Partnereink


Home E-mail WWW Home E-mail WWW Idea Design