bg_top_left  
 
A videó lejátszásához
flash player szükséges!
Jelenleg nincs új eladó ingatlan!
A feltöltés folyamatban

Jelenleg nincs aktuális akciónk!
 

Kategória: Építőipar

Csakis tapasztalt építőipari céggel dolgoztasson!

Nagyon nem mindegy, milyen kivitelezőt választunk a házunk megépítéséhez. Az, hogy csúszik egy építkezés, az már természetes dolog, és ezt valamennyire bele is kell kalkulálni a projektbe. De azt, hogy a minőséggel is gondok legyenek, azt már nem engedhetjük meg. És ebben az építtetőnek is nagy felelőssége van. Ha ugyanis nem elég körültekintő a kivitelező kiválasztásakor, az előkészítéskor, sajnos meglehet, hogy a ház nem egészen olyan lesz, mint amilyet megálmodott magának.

Ahogy arról az Opten is ír, a legjobb, ha ajánlás útján jutunk el egy kivitelezőhöz. De még ez sem garancia a minőségre. Előfordul ugyanis, hogy a választott cég hivatalosan nem is létezik, vagy épp felszámolás alatt áll. Ezt ki kell deríteni? De ehhez nem elég egyetlen cégkivonat. Ahogy az Opten is figyelmeztet: a beruházás folyamatában is szükséges az ellenőrzés, a felülvizsgálat. Akár céginformációs adatbázisokból is kérhetünk adatokat.
Pertics Richárd, az Opten Kft. igazgatója szerint az ügyvezető vagy a tulajdonos személyében bekövetkezett változás, vagy éppen a székhely áthelyezés is olyan jelzés lehet, amikor érdemes elhalasztani az előleg folyósítását, vagy felfüggeszteni a munkát. A cégadatokban bekövetkező változásra adott gyors intézkedés milliókkal tudja csökkenteni a felesleges kiadásokat.

Sokat számít az is, hogy mennyi időt szánunk a tervezésre. Ugyanis az építőiparban felmerülő viták többsége leggyakrabban a közös felelősségi körbe tartozó megfelelő előkészítés hiányában gyökerezik.

Nem szabad sürgetni a dolgokat

Az, hogy siettetjük a szerződéskötést és a kivitelezést, általában az előkészítés rovására megy. Sőt, az is előfordul, hogy szerződés nélkül, felületes műszaki előkészítés után indul meg a munka. Ilyenkor esélyes, hogy becsúsznak hibák, ami konfliktushoz vezet. És mivel nincs szerződés, akár le is állhat az építkezés, ezáltal az addig elköltött pénz is elvész. Úgyhogy nem éri meg spórolni a jogi és a műszaki előkészítésen. Meg a műszaki ellenőrön sem. Hiszen ez az építtetőnek és a kivitelezőnek is jó kontroll.

Érdemes ezeket szem előtt tartani, ha építkeznénk. Ügyeljen arra, hogy régóta az ágazatban tevékenykedő megbízható céget válasszon, és az előkészítésen se spóroljon. A projekt jogilag és műszakilag is legyen szakszerűen tervezett.

Építkezne Szombathelyen, Vas megyében? Keresse a Vasber Zrt. szakembereit! Tervezésben, kivitelezésben és a műszaki ellenőrzésben is számíthat ránk.
Szerző: | Dátum: 2018. 12. 07.


Generálkivitelezővel jobban jár, mintha szakipari munkásokkal dolgoztatna

Sokkal kifizetődőbb generálkivitelezővel dolgoztatni, mint ha magunk keresnénk egyenként a szakembereket. A stressz oldaláról nézve mindenképpen, de anyagilag is. Téves az az elképzelés, hogy ha magunk szervezzük a munkákat, sokat spórolhatunk. Pár éve talán még így volt.

Most viszont a szakemberhiány miatt ez teljesen megváltozott. A szakipari munkások ugyanis nagyon keresettek, így már ahhoz is szerencse kell, hogy valaki egyáltalán vállalja a munkát. A nagy kereslet pedig nem csak azt teszi lehetővé számukra, hogy válogassanak a munkák között, hanem azt is, hogy átlag feletti áron dolgozzanak. Sőt, még azt is megtehetik, hogy csússzanak a határidővel, és a büdzsé túllépése sem ritka jelenség. A minőségről nem is beszélve. Sok helyen hallani, hogy a jó szakik már külföldön vannak. Vagy azoknál a hazai cégeknél, ahol évek óta nem kérdés a minőség. Vagyis ahol régen és most is profi, összeszokott csapat dolgozik, ott érdemes megrendelni a szolgáltatást. Így, a jelentős tapasztalatnak hála tudják hozni a minőséget, képesek tartani a határidőket és még a pénzügyi keretből sem csúsznak ki - közölte az újHÁZ Centrum.

Hozzátéve azt, hogy a generálkivitelezőknek az építőanyagok piacán manapság tapasztalható hiány sem okoz gondot. A stabilan működő cégek ugyanis előre raktároznak készletet, így nincs csúszás, és az árak sem emelkednek váratlanul. Ebből adódik, hogy a megrendelő stressz-szintje is kisebb lesz. Persze nem mondjuk, hogy generálkivitelezőt könnyű találni manapság. Az viszont tény, hogy ma jobban megéri ilyen vállalkozást keresni, mint különböző szakipari munkásokat, kis cégeket ?vadászni?. Ha Ön is inkább generálivitelezőre bízná a lakáscélja megvalósítását, Szombathelyen, Vas megyében keresse a VASBER Zrt. munkatársait!
Szerző: | Dátum: 2018. 09. 06.


Egyre kevesebb az idő, de van még esély arra, hogy 5 százalékos áfá mellett legyen új lakása/háza

Alig másfél év múlva a mostani 5 százalék helyett újra 27 százalék lesz a lakásáfa. Ami azt jelenti, hogy annak, aki a jelenlegi, kedvezőbb feltételek mellett szeretne építkezni, lépnie kell. Igaz, a legtöbb építőipari cég kapacitás hiánnyal küzd, így előfordulhat, hogy csak 2020-ra tudják vállalni a kivitelezést. De ebben az esetben is van megoldás. Ha előre kifizetjük az építkezés díját, még a kedvezőbb feltételekkel juthatunk az új otthonunkhoz.

Persze ebben van némi kockázat. Hiszen ha nem úgy épül fel a ház, ahogy azt mi szeretnénk, sokkal nehezebb érvényesíteni az álláspontunkat. Így ezt csak akkor tegyük meg, ha a kivitelező minden szempontból megbízható és tapasztalt. Erre akár jogilag is készülhetünk. Fontos, hogy vevőként is be legyünk biztosítva.

Nem csak a készpénzes vevőknek van lehetősége előre kifizetni a teljes árat. Az Adó.hu-n írják, hogy a bankok ilyen esetekre ajánlanak olyan áthidaló kölcsönöket, amihez egyfajta alternatív biztosítékot vonnak be addig, amíg el nem készül az eredeti hitel biztosítékául szolgáló ingatlan.

Persze ahhoz, hogy ez működjön, számos feltételnek kell teljesülnie. De elvben lehetséges és valóban gazdaságos is. Hiszen nagyon sokat spórolunk azzal, ha a 27 százalékos áfa helyett csak 5 százalékot fizetünk ki a kivitelezőnek a nettó áron felül.
Szerző: | Dátum: 2018. 07. 18.


Generálkivitelezővel kevésbé stresszes az építkezés

Egy felmérés szerint az építkezők legfőbb aggodalma, hogy nem találnak megfelelő kivitelezőt az adott szakipari munkálatokra. Az Újház Centrum közölte, hogy az építést tervező válaszadók 33 százalékának ez okozza a legnagyobb stresszt.

Ennek ellenére mégis maguk keresnek hozzáértőt. Generálkivitelezőt csupán minden tizedik építkező/felújító bíz meg a munkálatokkal. Pedig egy generálkivitelező cég nagy terhet vehet le a vállunkról. A VASBER Zrt. például a tervezéstől kezdve az építőanyagok beszerzésén át a komplex kivitelezésig mindenben segít - ezt már mi tesszük hozzá a hírhez.

Az viszont már a közleményben olvasható, hogy a legtöbben még mindig az ismerősöktől érkező ajánlások útján választanak építőipari szakembert. Az ő arányuk 26 százalék. De viszonylag meghatározó a Google-kereső szerepe, és a szakkiállításokon való tájékozódás is. Ez utóbbi kettő nagyjából azonos arányt, 20-25 százalékot képvisel.

Ön is építkezne?

Ha nem szeretné, hogy csak stresszből álljon az építkezés, válasszon generálkivitelezőt! Szombathelyen keresse a VASBER Zrt. szakembereit!
Szerző: | Dátum: 2018. 05. 24.


Vas megyében közel 5 millió forinttal ér többet egy szigetelt ház

Húsz százalékkal is többet érhet egy szigetelt családi ház, mint az, amelyik nincs korszerűsítve - tudtuk meg mindezt a Knauf Insulation és az Otthontérkép legfrissebb felméréséből. A kutatásból kiderült azt is, hogy az energiatakarékos otthonok egy szezonban akár 100-150 ezer forintnyi rezsit is megspórolhatnak a tulajdonosának. A szigetelés fontosságát egyébként egyre többen látják be. Ahogy a felméréshez kapcsolódó anyagban fogalmaznak: amíg 2016-ban a meghirdetett ingatlanoknak mindössze a 17 százaléka, 2017-ben pedig a 19 százaléka volt szigetelt, addig 2018 tavaszára ez az arány már 21 százalékra növekedett. Ez azt jelenti, hogy az energiatudatosság növekedésének hatására ma már Magyarországon minden ötödik ház szigetelt.

A legfőbb érv a szigetelés mellett, hogy a segítségével a rezsi 50 százaléka is megtakarítható. Plusz a ház értéke is növekszik így. A szakértők szerint az értékesítéskor akár a befektetett összeg négyszeresét is behozhatja a szigetelés a ház árának értéknövekményében. Ez százalékban nagyjából plusz 20 százalékot jelent. De ez megyénként eltérhet. Vas megyében például egy azonos paraméterekkel rendelkező szigetelt ház 4,9 millió forinttal ér többet, mint az, amelyik nincs korszerűsítve.

Vagyis ha még nincs szigetelve az otthona, érdemes lehet lépni. Ha gondolja, mi segítünk. A VASBER Zrt. szakembereire a tervezéstől, az építőanyagok beszerzésén át a kivitelezésig minden építőipari munkában számíthat.

Keressen minket!
Szerző: | Dátum: 2018. 05. 10.


Cégismertető  |  Szolgáltatások  |  Referenciák  |  Termékek  |  Bérelhető munkagépek

Akciós termékek  |  Árajánlatkérés  |  Elérhetőségek  |  Partnereink


Home E-mail WWW Home E-mail WWW Idea Design