bg_top_left  
 
A videó lejátszásához
flash player szükséges!
Szombathelyen, Herényben új építéső családi ház eladó!
Kattintson a nagy kép megnyitásához!
Szombathely herényi városrészén eladó egy új építésű kétlakásos lakóépület 4 szoba +...
A feltöltés folyamatban

Jelenleg nincs aktuális akciónk!
 

Kategória: Építőipar

Generálkivitelezővel kevésbé stresszes az építkezés

Egy felmérés szerint az építkezők legfőbb aggodalma, hogy nem találnak megfelelő kivitelezőt az adott szakipari munkálatokra. Az Újház Centrum közölte, hogy az építést tervező válaszadók 33 százalékának ez okozza a legnagyobb stresszt.

Ennek ellenére mégis maguk keresnek hozzáértőt. Generálkivitelezőt csupán minden tizedik építkező/felújító bíz meg a munkálatokkal. Pedig egy generálkivitelező cég nagy terhet vehet le a vállunkról. A VASBER Zrt. például a tervezéstől kezdve az építőanyagok beszerzésén át a komplex kivitelezésig mindenben segít - ezt már mi tesszük hozzá a hírhez.

Az viszont már a közleményben olvasható, hogy a legtöbben még mindig az ismerősöktől érkező ajánlások útján választanak építőipari szakembert. Az ő arányuk 26 százalék. De viszonylag meghatározó a Google-kereső szerepe, és a szakkiállításokon való tájékozódás is. Ez utóbbi kettő nagyjából azonos arányt, 20-25 százalékot képvisel.

Ön is építkezne?

Ha nem szeretné, hogy csak stresszből álljon az építkezés, válasszon generálkivitelezőt! Szombathelyen keresse a VASBER Zrt. szakembereit!
Szerző: | Dátum: 2018. 05. 24.


Vas megyében közel 5 millió forinttal ér többet egy szigetelt ház

Húsz százalékkal is többet érhet egy szigetelt családi ház, mint az, amelyik nincs korszerűsítve - tudtuk meg mindezt a Knauf Insulation és az Otthontérkép legfrissebb felméréséből. A kutatásból kiderült azt is, hogy az energiatakarékos otthonok egy szezonban akár 100-150 ezer forintnyi rezsit is megspórolhatnak a tulajdonosának. A szigetelés fontosságát egyébként egyre többen látják be. Ahogy a felméréshez kapcsolódó anyagban fogalmaznak: amíg 2016-ban a meghirdetett ingatlanoknak mindössze a 17 százaléka, 2017-ben pedig a 19 százaléka volt szigetelt, addig 2018 tavaszára ez az arány már 21 százalékra növekedett. Ez azt jelenti, hogy az energiatudatosság növekedésének hatására ma már Magyarországon minden ötödik ház szigetelt.

A legfőbb érv a szigetelés mellett, hogy a segítségével a rezsi 50 százaléka is megtakarítható. Plusz a ház értéke is növekszik így. A szakértők szerint az értékesítéskor akár a befektetett összeg négyszeresét is behozhatja a szigetelés a ház árának értéknövekményében. Ez százalékban nagyjából plusz 20 százalékot jelent. De ez megyénként eltérhet. Vas megyében például egy azonos paraméterekkel rendelkező szigetelt ház 4,9 millió forinttal ér többet, mint az, amelyik nincs korszerűsítve.

Vagyis ha még nincs szigetelve az otthona, érdemes lehet lépni. Ha gondolja, mi segítünk. A VASBER Zrt. szakembereire a tervezéstől, az építőanyagok beszerzésén át a kivitelezésig minden építőipari munkában számíthat.

Keressen minket!
Szerző: | Dátum: 2018. 05. 10.


Lakásfelújítás: a többség festet, nyílászárót cseréltet és szigeteltet

Újra itt a tavaszi lakásfelújítási dömping. Ilyenkor aki teheti, korszerűsít, szépít.

A legtöbben festetnek, burkolatot cserélnek és külső tatarozást végeznek a házon, ha felújításról van szó. De az első öt tevékenységben a gépészeti újítás is szerepel. Legalábbis, ami a karbantartást illet. A korszerűsítések közül a legtöbben nyílászárót cseréltetnek és szigetelnek, de a fűtési rendszer korszerűsítése is dobogós tevékenység. A felújításba vágók közül a legtöbben családosok és természetesen házaspárok. Életkor szerint a negyvenes koruk környékén járók a legaktívabbak.

Ön is tervez mostanában lakásfelújítást, korszerűsítést? Vas megyében keresse a VASBER Zrt. szakembereit! Az építésen, tervezésen felül felújításhoz kapcsolódó munkák elvégzésében is számíthat ránk.
Szerző: | Dátum: 2018. 04. 26.


Sokan költöznének új építésű otthonba - Alig tudja tartani a lépést a piac

Mi lesz, ha tovább emelkedik az építőanyagok ára? Mennyivel drágulnak az idén a lakások? Erre ad választ az ÚjHáz Centrum közleménye. A számításuk szerint idén 15-20 százalékkal bővülhet összességében az építőanyag-piac. Ezzel együtt bizonyos területeken jelentős termékhiányra számítanak. A betontermékekre, a térburkolatokra és a hőszigetelő anyagokra az átlagnál többet kell majd várni. De hasonló a helyzet a falazóanyagokkal is. Ebben a termékkategóriában már tavaly 40 százalékos volt a bővülés. Vagyis a munkaerő-hiány mellett az építőanyagok hiánya is okozhat némi feszültséget az építőiparban. De a két tényező hatására az árak is emelkednek. A nagy kereslet már tavaly 20-25 százalékkal növelte a kivitelezési árakat. Az ÚjHáz Centrum szakértőinek meglátása szerint a trend az idén is tovább folytatódik. Az építőanyagok például várhatóan 10-12 százalékkal drágulnak. A várható trendekről közölték azt is, hogy növekszik a minőségi anyagok iránti igény is, ahogy az energiahatékony megoldásokat is egyre többen keresik. Ami a beruházók közötti versenyt is erősíteni fogja. Ennek már most látszanak a jelei. A beruházók minőségibb burkolatokat, szanitereket építenek be a projektekbe - olvasható.

Az elemzés kitért arra is, hogy mi lesz, ha 2020 után megszűnik a kedvezményes építőipari áfa.

Meglátásuk szerint a 30-40 százalékos visszaesés sem kizárt. Hiszen a kivitelezők a magasabb áfát valószínűleg továbbhárítják a vevőkre. Így a drágulás miatt nyilván a kereslet is csökkenni fog.
Szerző: | Dátum: 2018. 04. 12.


Sok új cég próbál szerencsét az építőiparban - Figyeljen oda, ha új lakást vásárol!

Kell-e a tartani attól, hogy olyan kivitelezők is megjelennek a lakáspiacon, akik a jelenleg tapasztalható élénkebb kereslet miatt fognak csak építőipari munkába? Tartani nem kell, de az tény, hogy megfigyelhető egy növekvő tendencia az újonnan alakult építőipari cégeket nézve. Az Opten elemzésében például az olvasható, hogy februárban 472 építőipari cég alakult, ami az elmúlt 4 év legmagasabb értéke. Amivel nem is lenne baj, csak sok esetben hiányzik a szakértelem - ami viszont már probléma. Erre hívja fel a figyelmet a Portfolio cikke is. A riportban több szakembert megkérdeztek arról, hogy valóban lehetnek-e gondok az új lakások minőségével. Gyakorlatilag minden megkérdezett egyetértett azzal, hogy valóban megjelentek a szerencsevadászok, de összességében sokat javult a minőség. Mind a felszerelések terén, mind a felhasznált anyagokban van minőségi javulás. Arra pedig, hogy miként kerülhető el, hogy rossz minőségű lakást vásároljunk, úgy válaszoltak: minden esetben tüzetesen át kell nézni a műszaki leírást, és ellenőrizni kell a kivitelező, építtető cég referenciáit és hátterét. Plusz vigyázni kell az olyan projektekkel, ahol már hosszú idő óta nem indulnak a munkák. Ilyen esetekben ugyanis valószínűleg olyan cég építtet, amely a befizetett önerőkből tudja csak fedezni a kivitelezést. Ami azért nagyban megnöveli a kockázatot.

Szóval ha Vas megyében vásárolna új lakást, házat, mindenképpen tapasztalt céggel tárgyaljon! Olyantól vásároljon, aki hosszú éve a szakmában van, és nem a nagyobb kereslet hatására kezdett építőipari kivitelezésbe.

Ha tapasztalt építőipari céget keres Vas megyében, a VASBER Zrt. jó választás.
Szerző: | Dátum: 2018. 03. 21.


Cégismertető  |  Szolgáltatások  |  Referenciák  |  Termékek  |  Bérelhető munkagépek

Akciós termékek  |  Árajánlatkérés  |  Elérhetőségek  |  Partnereink


Home E-mail WWW Home E-mail WWW Idea Design