Vasber Zrt.
bg_top_left  
 
A videó lejátszásához
flash player szükséges!
Jelenleg nincs új eladó ingatlan!
A feltöltés folyamatban

Jelenleg nincs aktuális akciónk!
 

Kategória: Építőipar

Egyre kevesebb az idő, de van még esély arra, hogy 5 százalékos áfá mellett legyen új lakása/háza

Alig másfél év múlva a mostani 5 százalék helyett újra 27 százalék lesz a lakásáfa. Ami azt jelenti, hogy annak, aki a jelenlegi, kedvezőbb feltételek mellett szeretne építkezni, lépnie kell. Igaz, a legtöbb építőipari cég kapacitás hiánnyal küzd, így előfordulhat, hogy csak 2020-ra tudják vállalni a kivitelezést. De ebben az esetben is van megoldás. Ha előre kifizetjük az építkezés díját, még a kedvezőbb feltételekkel juthatunk az új otthonunkhoz.

Persze ebben van némi kockázat. Hiszen ha nem úgy épül fel a ház, ahogy azt mi szeretnénk, sokkal nehezebb érvényesíteni az álláspontunkat. Így ezt csak akkor tegyük meg, ha a kivitelező minden szempontból megbízható és tapasztalt. Erre akár jogilag is készülhetünk. Fontos, hogy vevőként is be legyünk biztosítva.

Nem csak a készpénzes vevőknek van lehetősége előre kifizetni a teljes árat. Az Adó.hu-n írják, hogy a bankok ilyen esetekre ajánlanak olyan áthidaló kölcsönöket, amihez egyfajta alternatív biztosítékot vonnak be addig, amíg el nem készül az eredeti hitel biztosítékául szolgáló ingatlan.

Persze ahhoz, hogy ez működjön, számos feltételnek kell teljesülnie. De elvben lehetséges és valóban gazdaságos is. Hiszen nagyon sokat spórolunk azzal, ha a 27 százalékos áfa helyett csak 5 százalékot fizetünk ki a kivitelezőnek a nettó áron felül.
Szerző: | Dátum: 2018. 07. 18.


Generálkivitelezővel kevésbé stresszes az építkezés

Egy felmérés szerint az építkezők legfőbb aggodalma, hogy nem találnak megfelelő kivitelezőt az adott szakipari munkálatokra. Az Újház Centrum közölte, hogy az építést tervező válaszadók 33 százalékának ez okozza a legnagyobb stresszt.

Ennek ellenére mégis maguk keresnek hozzáértőt. Generálkivitelezőt csupán minden tizedik építkező/felújító bíz meg a munkálatokkal. Pedig egy generálkivitelező cég nagy terhet vehet le a vállunkról. A VASBER Zrt. például a tervezéstől kezdve az építőanyagok beszerzésén át a komplex kivitelezésig mindenben segít - ezt már mi tesszük hozzá a hírhez.

Az viszont már a közleményben olvasható, hogy a legtöbben még mindig az ismerősöktől érkező ajánlások útján választanak építőipari szakembert. Az ő arányuk 26 százalék. De viszonylag meghatározó a Google-kereső szerepe, és a szakkiállításokon való tájékozódás is. Ez utóbbi kettő nagyjából azonos arányt, 20-25 százalékot képvisel.

Ön is építkezne?

Ha nem szeretné, hogy csak stresszből álljon az építkezés, válasszon generálkivitelezőt! Szombathelyen keresse a VASBER Zrt. szakembereit!
Szerző: | Dátum: 2018. 05. 24.


Vas megyében közel 5 millió forinttal ér többet egy szigetelt ház

Húsz százalékkal is többet érhet egy szigetelt családi ház, mint az, amelyik nincs korszerűsítve - tudtuk meg mindezt a Knauf Insulation és az Otthontérkép legfrissebb felméréséből. A kutatásból kiderült azt is, hogy az energiatakarékos otthonok egy szezonban akár 100-150 ezer forintnyi rezsit is megspórolhatnak a tulajdonosának. A szigetelés fontosságát egyébként egyre többen látják be. Ahogy a felméréshez kapcsolódó anyagban fogalmaznak: amíg 2016-ban a meghirdetett ingatlanoknak mindössze a 17 százaléka, 2017-ben pedig a 19 százaléka volt szigetelt, addig 2018 tavaszára ez az arány már 21 százalékra növekedett. Ez azt jelenti, hogy az energiatudatosság növekedésének hatására ma már Magyarországon minden ötödik ház szigetelt.

A legfőbb érv a szigetelés mellett, hogy a segítségével a rezsi 50 százaléka is megtakarítható. Plusz a ház értéke is növekszik így. A szakértők szerint az értékesítéskor akár a befektetett összeg négyszeresét is behozhatja a szigetelés a ház árának értéknövekményében. Ez százalékban nagyjából plusz 20 százalékot jelent. De ez megyénként eltérhet. Vas megyében például egy azonos paraméterekkel rendelkező szigetelt ház 4,9 millió forinttal ér többet, mint az, amelyik nincs korszerűsítve.

Vagyis ha még nincs szigetelve az otthona, érdemes lehet lépni. Ha gondolja, mi segítünk. A VASBER Zrt. szakembereire a tervezéstől, az építőanyagok beszerzésén át a kivitelezésig minden építőipari munkában számíthat.

Keressen minket!
Szerző: | Dátum: 2018. 05. 10.


Lakásfelújítás: a többség festet, nyílászárót cseréltet és szigeteltet

Újra itt a tavaszi lakásfelújítási dömping. Ilyenkor aki teheti, korszerűsít, szépít.

A legtöbben festetnek, burkolatot cserélnek és külső tatarozást végeznek a házon, ha felújításról van szó. De az első öt tevékenységben a gépészeti újítás is szerepel. Legalábbis, ami a karbantartást illet. A korszerűsítések közül a legtöbben nyílászárót cseréltetnek és szigetelnek, de a fűtési rendszer korszerűsítése is dobogós tevékenység. A felújításba vágók közül a legtöbben családosok és természetesen házaspárok. Életkor szerint a negyvenes koruk környékén járók a legaktívabbak.

Ön is tervez mostanában lakásfelújítást, korszerűsítést? Vas megyében keresse a VASBER Zrt. szakembereit! Az építésen, tervezésen felül felújításhoz kapcsolódó munkák elvégzésében is számíthat ránk.
Szerző: | Dátum: 2018. 04. 26.


Sokan költöznének új építésű otthonba - Alig tudja tartani a lépést a piac

Mi lesz, ha tovább emelkedik az építőanyagok ára? Mennyivel drágulnak az idén a lakások? Erre ad választ az ÚjHáz Centrum közleménye. A számításuk szerint idén 15-20 százalékkal bővülhet összességében az építőanyag-piac. Ezzel együtt bizonyos területeken jelentős termékhiányra számítanak. A betontermékekre, a térburkolatokra és a hőszigetelő anyagokra az átlagnál többet kell majd várni. De hasonló a helyzet a falazóanyagokkal is. Ebben a termékkategóriában már tavaly 40 százalékos volt a bővülés. Vagyis a munkaerő-hiány mellett az építőanyagok hiánya is okozhat némi feszültséget az építőiparban. De a két tényező hatására az árak is emelkednek. A nagy kereslet már tavaly 20-25 százalékkal növelte a kivitelezési árakat. Az ÚjHáz Centrum szakértőinek meglátása szerint a trend az idén is tovább folytatódik. Az építőanyagok például várhatóan 10-12 százalékkal drágulnak. A várható trendekről közölték azt is, hogy növekszik a minőségi anyagok iránti igény is, ahogy az energiahatékony megoldásokat is egyre többen keresik. Ami a beruházók közötti versenyt is erősíteni fogja. Ennek már most látszanak a jelei. A beruházók minőségibb burkolatokat, szanitereket építenek be a projektekbe - olvasható.

Az elemzés kitért arra is, hogy mi lesz, ha 2020 után megszűnik a kedvezményes építőipari áfa.

Meglátásuk szerint a 30-40 százalékos visszaesés sem kizárt. Hiszen a kivitelezők a magasabb áfát valószínűleg továbbhárítják a vevőkre. Így a drágulás miatt nyilván a kereslet is csökkenni fog.
Szerző: | Dátum: 2018. 04. 12.


Cégismertető  |  Szolgáltatások  |  Referenciák  |  Termékek  |  Bérelhető munkagépek

Akciós termékek  |  Árajánlatkérés  |  Elérhetőségek  |  Partnereink


Home E-mail WWW Home E-mail WWW Idea Design